„Pagal konkurso idėją arba architektūrą, mes perkame valandinį automobilio įkainį, automobilių mes neįsigyjame. Tai yra tas, kas dalyvauja konkurse mums turi pateikti valandinį įkainį ir atitinkamą transporto priemonę, kuri mums tinkama pagal pateiktą specifikaciją. Taigi šiuo atveju įmonė, kuri dalyvauja konkurse, turi susitarti su bankinėmis institucijomis. Konkursas atidėtas savaitei, gavus papildomų pastebėjimų iš galimų dalyvių, kad konkurse buvo sąlyga, kurią bankai įvertino kaip perteklinę arba šiuo atveju, didino riziką, o rizika, be abejo, didino kainą. Ir mes atsižvelgdami į pastebėjimus iš rinkos dalyvių, būtent patikslinome sąlygas, savaitei nukėlėme konkursą, išbraukėme punktą, kad savivaldybė turėtų galimybę bet kada atsisakyti sutarties. Aišku, bankai kelia klausimą – tai yra rizika, už tą riziką reikės mokėti, mes matome, kad ekonomiškai mums nenaudinga (mokėti - DELFI), kitą vertus, dviejų metų laikotarpis nėra ilgas taksi versle, todėl mes patikslinome, kad visi rinkos dalyviai galėtų prisitaikyti ir patikslinti savo siūlymus“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Meras paneigė, kad konkursas buvo atidėtas dėl to, kad iš esmės nebuvo susitarta su bankais.

„Ne „Vilnius veža“, o tas, kas dalyvaus konkurse, turi susitarti su bankine institucija ir pateikti valandinio įkainio siūlymą. Aišku, gali būti, jei įmonė labai stipri, galbūt didžiulis automobilių gamintojas, jis pats galėtų save kredituoti. Taigi tai jau priklauso nuo dalyvių. Mes neturime jokio santykio su bankininėmis institucijomis, o suformuotas „Vilnius veža“ kapitalas yra šiuo metu 0,5 mln. litų“, - patikslino meras.

Skelbta, kad „Vilnius veža" antradienį vykusiame Viešųjų pirkimų komisijos posėdyje nusprendė atsisakyti sąlygos, kurioje numatoma galimybė bet kada grąžinti automobilius ar dalį jų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)