„Vilniaus troleibusų“ generalinis direktorius Vidmantas Striška DELFI teigė, esą troleibusų pirkimui jau skirtos ES lėšos, procesas gerokai įsibėgėjęs. Anot jo, jeigu Vilnius staiga nutars nebepirkti troleibusų, ES pinigai negalės būti skirti nei metro, nei tramvajaus projektams – lėšos tiesiog nuplauks į kurį nors kitą Lietuvos miestą.

„Aišku, miestas auga, ir jam tikrai reikia naujų, modernių transporto priemonių, galinčių vežti daug keleivių. Bet tos transporto priemonės, kurios yra, irgi turi būti panaudojamos efektyviai. Negalima taip pasakyti, kad nubrėšime brūkšnį – vieną sunaikinsime, kitą pastatysime, - kalbėjo V. Striška. – Daugelis troleibusų užtektinai seni ir reikalauja pakeitimo. Dėl pirkimo – ne įmonės vadovas sprendžia, o miesto valdžia. Mano atrodo, kad visi sprendimai dėl to priimti. Atsisakyti tokio dalyko... nemanau, kad šitas procesas turėtų stoti. Yra vienintelė galimybė (panaudoti ES pinigus neperkant troleibusų Vilniuje – DELFI) – gali „permesti“ šitas lėšas Kaunui, Panevėžiui, Klaipėdai, Šiauliams ar kitam iš didžiųjų miestų.“

ES lėšomis turėtų būti finansuojama 85 proc. išlaidų, kurias sostinė skirs naujų autobusų ir troleibusų įsigijimui. Šiems pirkiniams iš viso planuota išleisti apie 33,64 mln. litų. Už šias lėšas dar šiais metais turėtų būti įsigyta 13 naujų troleibusų ir 18 autobusų.

Anot V. Striškos, norą tiekti troleibusus Vilniui išreiškė visa eilė užsienio kompanijų. „Konkurso nugalėtojai turėtų būti paskelbti rugpjūčio arba rugsėjo mėnesį. Siūlo „ Mercedes“, siūlo „Škoda“, „Solaris“, labai daug įmonių yra, gaminančių troleibusus“, - vardijo pašnekovas.

„Vilniaus troleibusai“ taip pat neatsisako ketinimų dar šiemet pradėti troleibusų surinkimą Vilniuje. Tikimasi, kad tokiu būdu pavyks taupiau atnaujinti troleibusų parką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją