Naujųjų paviljonų, kuriuose veiks elektrinių dviračių, vadinamųjų elektrorolerių, nuomos punktai, koncepciją Vilniaus savivaldybė jau patvirtino. Jie savo išvaizda bus panašūs į paviljonus, kuriuose veikia senamiesčio spaudos kioskai bei amatininkų prekyvietės.

„Ruošiame sąlygas dėl oranžinių dviračių grąžinimo į miestą. Artimiausiu metu paskelbsime konkursą. O mieste paleisime elektrinių dviračių nuomos ir mainų projektą“, - DELFI sakė A. Zuokas.

Anot mero, taip tikimasi sukurti patrauklią infrastruktūrą bei pasiūlyti daugiau darbo vietų jaunimui.

„Bus tokie kioskai: dalyje bus kavinė, Wi-Fi centras, ir „nugaroje“ – elektrinių dviračių nuomos centras ir pakrovimo punktas, - rodydamas būsimųjų paviljonų vizualizacijas aiškino A. Zuokas. - Čia bus naujas dizainas. Jis dabar yra išdirbtas, kaip tik atrinkome, kas galėtų mums juos (paviljonus – DELFI) gaminti.“

Politiko teigimu, paviljonuose bus galima ne tik išsinuomoti elektrorolerius, bet ir įkrauti savo turimų elektrinių transporto priemonių akumuliatorius.

„Paviljonai aptarnautų nuomos punktą – elektrinių dviračių ir kitokių. Būtų galima juos pakrauti, taip pat savo pakrauti, atvažiavus su elektrine priemone. Ir, aišku, būtų nemokamas internetas, kad tai taptų kaip sala, kur galite praleisti laiką, galite pasikeisti dviratį. Ir visa kita“, - tęsė meras.

Paklaustas, ar viešųjų pirkimų procedūros neužsitęs, A. Zuokas tikino neabejojantis, kad pirmieji paviljonai duris atvers dar šią vasarą.

„Šią vasarą mes juos turėsime“, - sakė meras.

Kelios vietos būsimiesiems paviljonams jau numatytos. Vieną didžiausių ketinama įrengti ties Vilnelės ir Neries santaka, šiuo metu apleistoje buvusios irklavimo bazės teritorijoje. Dar vieną paviljoną ketinama įrengti Užupyje.

Anot A. Zuoko, šia idėja susidomėjo ir Niujorko valdžia.

Kiek miestui kainuos toks dviračių renesansas – paaiškės po viešųjų pirkimų konkursų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)