"Rusija nedaro jokio spaudimo, tai visiškai ekonominis interesas", - penktadienį spaudos konferencijoje Minske pasisakiusį V.Semaško cituoja naujienų agentūra Interfax.

Jo teigimu, baltarusiškų krovinių srauto krypčių pakeitimas leis "sumažinti politinę ir ekonominę riziką".

"Mes - šalis, kuri neturi tiesioginio išėjimo į jūrą ir, natūralu, esame suinteresuoti diversifikuoti tas kryptis. Tai sumažina ekonominę ir politinę riziką", - sakė jis.

"Jei Rusijos pusė pasiūlys kompleksišką požiūrį, mes pasirengę peržiūrėti tokią galimybę", - pridūrė V.Semaško.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka prieš savaitę pareiškė, kad Baltarusija pasirengusi didžiąją dalį krovinių, šiuo metu gabenamų per Baltijos šalių uostus, nukreipti į Rusijos Leningrado srities uostus.

"Neslėpsiu, paskutiniame susitikime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu mes labai rimtai svarstėme šią temą. Priėmėme principinį sprendimą dideles krovinių apimtis, įskaitant kalio trąšas ir kitus krovinius, iš Baltijos valstybių uostų nukreipti į jūsų uostus“, - pareiškė jis Minske spalio 9 dieną vykusiame susitikime su Leniningrado srities gubernatoriumi Aleksandru Drozdenka.

Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai komentuodami šį pareiškimą sakė tikintys, kad perkelti krovinius iš Baltijos šalių į Rusijos uostus Maskvai žadanti Baltarusija sprendimus priims remdamasi ekonominiais, o ne politiniais argumentais.

Šiemet per 10 mėnesių Klaipėdos valstybinis jūrų uostas perkrovė apie 8 mln. tonų baltarusiškų krovinių - jie sudarė apie 30 proc. uosto krovos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)