Gamintojai teigia, kad koncepcinis „Dacia Duster“ turi kelių automobilių bruožų. Iš vairuotojo vietos „Duster“ primena sportinį kupė modelį, o iš keleivių – vienatūrį. Visgi rumunai koncepcinį automobilį priskiria „crossover“ modelių klasei, kurios pagrindinis bruožas – padidintas atstumas tarp automobilio dugno ir kelio (prošvaisa).

„Dacia Duster“ ilgis siekia 4,25, plotis – 1,64, aukštis – 1,49, o ratų bazė – 2,80 m. Nedideliam, kresnam automobiliui išskirtinumo suteikia ir milžiniški, net 21 colio ratlankiai su 245/35 dydžio padangomis. Koncepcinio modelio bagažinės tūris yra 470 l.

Po „Duster“ variklio dangčiu rumunai įtaisė 1,5 l/105 AG dyzelinį variklį, su kuriuo automobilis 100 km/h greitį pasiekia per 9,6 sek. Vidutinės variklio degalų sąnaudos siekia 5,3 l dyzelino šimtui kilometrų. Beje, variklio sukurta galia ratams yra perduodama per šešių laipsnių mechaninę pavarų dėžę.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją