Nuo trečiadienio Vilniaus mieste turėjo pradėti veikti nauja viešojo transporto bilietų sistema - nuo šios dienos pereinama prie elektroninių 30 ir 60 minučių elektroninių bilietų, kurie ilgainiui pakeis popierinius bilietėlius.

Tačiau trečiadienio ryte spaudos kioskuose nusipirkti elektroninių bilietų nebuvo galima, o popierinių bilietų pardavimas sustabdytas. Jeigu asmuo nenusipirko bilietų anksčiau ir neturi mėnesinio bilieto, vienintelė galimybė važiuoti legaliai - pirkti bilietą iš vairuotojo. Tokio bilieto kaina siekia 3,5 Lt.

Perpirko seno pavyzdžio bilietą iš keleivių

Vienas vairuotojas DELFI pasakojo, kad į transporto priemonę įlipusi moteris norėjo nusipirkti bilietą, bet kai sužinojo, kad jo kaina siekia 3,5 Lt, iš tuo pačiu autobusu važiavusių keleivių nusipirko seno pavyzdžio bilietą už 2 Lt.

Trečiadienį ryte kai kuriuose autobusuose taip pat neveikė elektroniniai bilietų skaitytuvai. Pavyzdžiui, skaitytuvu pažymėti elektroninio bilieto nebuvo galima 10-ojo maršruto autobuse, važiuojančiame iš Fabijoniškių.

Dauguma žmonių transporto priemonėse trečiadienį ryte žymėjo seno pavyzdžio bilietus ar teigė turintys mėnesinį senojo pavyzdžio bilietą.

Savivaldybė: e-bilietus galima pirkti 35 kioskuose

Vilniaus miesto savivaldybė praneša, kad daugiau nei pusė spaudos kioskų atnaujino programinę įrangą ir jau nuo ryto platina naujuosius elektroninius bilietus, bet likusiems, kuriuose kol kas nėra galimybės įsigyti naujųjų bilietų rūšių, leista platinti popierinius bilietus.

Tačiau spaudos kiosko darbuotoja, kuri kalbėjosi su DELFI, teigė popierinių bilietų neturinti ir siūlė nusipirkti brangesnį bilietą iš transporto priemonės vairuotojo.

Pasak savivaldybės, elektroninius bilietus ir "Vilniečio korteles" galima įsigyti 35 spaudos kioskuose, o nuo ketvirtadienio įranga bus atnaujinta visose bilietų platinimo vietose.

Apie pietus šalia Seimo esančio spaudos kiosko pardavėja teigė, kad parduoti "Vilniečio kortelę" jau gali, tačiau atsiskaitymas kol kas priimamas tik grynais. Darbuotoja teigė, kad nuo pat ryto buvo klientų, besidominčių naująja elektronine kortele, tačiau dėl sistemos sutrikimų, jiems padėti negalėjo.

Teks prie naujos sistemos priprasti

Iš Fabijoniškių į centrą autobuso laukusi miesto gyventoja sakė žinojusi, kad nuo trečiadienio keičiasi bilietų sistema, tačiau kol kas dar turi galiojantį mėnesinį bilietą rugpjūčio mėnesiui. „Su kainomis yra blogai. Negerai. Su autobusu važiuoti dabar kainuoja 2,5 litų. Jei žmogui reikia trumpai pavažiuoti, tai visai netinka...“, - piktinosi pašnekovė.

Tuo metu kitas sostinės viešojo transporto keleivis gynė naują sistemą: „Naudojuosi nuolatiniu ir naudosiuosi. Manau, kad tai bus geresnė forma ir tie, kurie iki šiol nesinaudojo, greitai pripras. Naujovės visada skinasi kelią pamažu, bet kai priprantama, būna viskas gerai. Nematau čia nieko sudėtingo“.

Vilniečio nuomone, bilietų kainų pasikeitimo nereikėtų vertinti kaip bilietų pabrangimo: „Paskaičiavau, kad praktiškai tas pats išeina. Patogu tai, kad galima naudotis tiek autobusu, tiek troleibusu, galima šokinėti per tą valandą ar pusę“.

„Gal sunkiau tiems, kas važiuos į priemiesčius, nes nespės per valandą. Bet jei tilps į valandą, o reikia persėsti per porą autobusų, tai sutaupys“, - teigė jis.

Šalia Kalvarijų turgaus stotelėje troleibuso laukęs vyriškis pasakojo, kad elektroniniu mėnesiniu bilietu naudojasi jau kuris laikas. „Man patogu, o dabar kaip bus nežinau. Pažiūrėsime. Ir toliau važinėsiu mėnesiniu“, - sakė jis.

DELFI primena, kad Vilniuje atsirado 30, 60 minučių, taip pat 1,3, 10 parų elektroniniai bilietai bei 30 dienų bilietai, kurie pasirinktinai galės galioti visomis dienomis arba tik darbo dienomis.

Be jokių nuolaidų, 30 minučių elektroninis bilietas kainuoja 2,5 Lt, 60 minučių - 3,5 Lt, bilietas, perkamas iš vairuotojo - 3,5 Lt, 30 dienų bilietas, galiojantis visomis dienomis - 100 Lt, 30 dienų bilietas, galiojantis tik darbo dienomis - 90 Lt.

1 paros elektroninis bilietas kainuoja 13 Lt, 3 parų - 23 Lt, 10 parų - 46 Lt, kai bilietui netaikomos jokios nuolaidos.

Keleiviai taip pat dar gali važinėti seno pavyzdžio bilietais iki metų pabaigos, tačiau jų prekyba sustabdyta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (814)