Internete porą savaičių plito raginimas prisijungti prie protesto akcijos prieš aukštas degalų kainas. Vairuotojų nepasitenkinimą sukėlė 5 Lt/l viršijusios benzino kainos.

„Mūsų, laisvos demokratinės Lietuvos padėtis leidžia piliečiam streikuoti ir išreikšti savo nuomonę. Metas suvokti, kad MES, PILIEČIAI valdome mūsų šalį, o ne koks kitas išrinktas žmogus, tik Lietuvos piliečiai dar to nesupranta, kad visa galia jų RANKOSE!! Tegul prasideda ši akcija ir tebūnie tai pradžia Lietuvos piliečių suvokimui, kad jie gali kažką keistis!”, rašoma kreipimesi.

Akcijos metu buvo siūloma piltis tik litrą degalų ir už jį atsiskaityti geltonais centais ar mokėjimo kortele – kad eilės prie degalinių būtų ilgesnės. Tačiau, atrodo, neužteko vien kreipimosi – reikėjo ir organizatorių, o tokių atsirado mažai.

Šurmulys socialiniame tinkle kilo protesto išvakarės – iš įvairių Lietuvos miesto pasigirdo klausimai “Kas organizuoja?” ir “Kur renkamės?”. Ir nors keli entuziastai puolė organizuoti susibūrimo vietas, tačiau populiarumo jos nesulaukė – pvz. Vilniuje į paskirtą vietą prie Žirmūnų „HyperRIMI” atvyko vos keli vairuotojai.

Vilniuje buvo planuojama aplankyti tris skirtingų degalinių tinklų - „Orlen Lietuva”, „Lukoil” ir „Statoil” – degalines. Vairuotojai buvo raginami laikytis visų kelių eismo taisyklių, o tam, kad „važiavimai atrodytų efektyviau”, važiuoti 50 km/h greičiu.

Primename, kad tai ne pirmas atvejis, kai vairuotojai taip protestuoja prieš kuro kainas. 2010 m. balandį, kai benzino kaina siekė 4,16 Lt, o dyzelino – 3,58 Lt, šimtai vairuotojų prisidėjo prie protesto akcijos. Tuomet piltasi degalų už vieną litą.

Tų pačių metų gegužę akcija buvo pakartota, tačiau nesulaukė tokio plataus masto.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją