Domodedovo tarptautinis oro uostas, kuris kasdien aptarnauja daugiau kaip 55 tūkst. keleivių, maždaug 8 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku pranešė apie visišką elektros dingimą.

Dėl elektros tiekimo pertrūkių, kurie kilo dėl apledėjusių laidų,

oro uostas galėjo priimti atskrendančius lėktuvus, bet po dviejų valandų visi atvykimai ir išvykimai nutrūko, pranešė ITAR-TASS.

Oro uoste įstrigo maždaug 16 tūkst. žmonių, o jo pareigūnai sakė nesitikintys, kad problemos bus išspręstos anksčiau nei vakare.

Interfax" duomenimis, oro uoste yra penki dyzeliniai elektros generatoriai. Kaip pranešė informacijos agentūra, dabar Domodedovo darbuotojai paleidžia generatorius, kad galėtų veikti keleivių registravimo sistemos.

Rusijos naujienų agentūros citavo už elektros tiekimą atsakingą Maskvos pareigūną Vitalijų Strugovecą, kuris sakė, kad elektros tiekimas Domodedovo oro uostui bus atnaujintas vakare.

Antrasis pagal dydį Maskvos Šeremetjevo oro uostas veikė normaliai ir turėjo priimti kai kuriuos į Domodedovą skrendančius lėktuvus, agentūrai "RIA Novosti" sakė atstovė.

Be pertrūkių dirba ir sostinės Vnukovo oro uostas.

Ne taip kaip kituose Europos miestuose, Maskvoje praėjusią savaitę nebuvo oro sąlygų nulemtų lėktuvų vėlavimų ar didelių automobilių avarijų.

Tuo tarpu dėl prilipusio šlapio sniego ir laidų apledėjimo beveik visomis Maskvos geležinkelių kryptimis traukiniai, taip pat elektriniai traukiniai važinėja su pertrūkiais.

"Elektros tiekimas nutrūko į 156 gyvenamąsias vietoves 16-oje Maskvos srities rajonų, kuriose gyvena 16 tūkst. žmonių", - sakė agentūrai Nepaprastųjų situacijų ministerijos Centrinio regiono centro atstovas.

Kaip praneša "RIA-Novosti", šeštadienį sostinės regione lijo "ledinis lietus": vandens lašai, susidarę maždaug pusantro kilometro atmosferos aukštyje, akimirksniu suledėdavo vos pasiekę žemę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją