Taikyti lengvatinio PVM tarifo visuomeninio transporto bilietams valstybė, pasak prezidentės, kol kas nėra pajėgi.

„Išgyvename finansiškai įtemptą laikotarpį, valstybės galimybės ribotos, todėl biudžeto pinigai turi būti leidžiami atsargiai ir atsakingai. Priimdamas PVM įstatymo pataisas, Seimas paskutiniu momentu pasidavė priešrinkiminiam finansiniam populizmui ir viename įstatyme supainiojo skirtingos svarbos dalykus", - teigia prezidentė.

Prezidentūra teigia, kad PVM lengvatos transporto bilietams biudžetui kainuotų beveik 70 mln. Lt. Abejojama, ar sumažėjimą pajus galutiniai vartotojai, nors transportininkai tvirtina, kad mažintų kainas.

Vadovaudamasi tokiais motyvais, prezidentė PVM įstatymo pataisas grąžino Seimui svarstyti pakartotinai.

Primename, kad antradienį Seimas nubalsavo už PVM sumažinimą nuo 21 proc. iki 9 proc. transporto paslaugoms. Šiam sprendimui įsigalioti buvo reikalingas prezidentės parašas.

Palaiko lengvatą spaudai ir neįgaliųjų priemonėms

Prezidentūros išplatintame pranešime nurodoma, kad prezidentė palaiko ir pati inicijavo PVM sumažinimą periodiniams spaudos leidiniams, nes mažėjantis lietuviškų spaudinių prieinamumas ir prastėjanti visuomenės informavimo kokybė, ypač regionuose, kelia grėsmę demokratijai ir visuomenės raidai.

Šalies vadovė pritaria ir PVM lengvatai neįgaliųjų techninės pagalbos priemonėms ir jų remontui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)