„Planuojama, kad iš miesto centro sėdus į kalnų keltuvą būtų pakylama į 45 m aukštį. Keltuvu būtų galima ne tik pasiekti slidinėjimo trasą, bet ir žavėtis miesto panorama“, – DELFI sakė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Tiesa, neaišku, kada keltuvas galėtų atsirasti, nes jam reikalingų 3 mln. eurų (apie 10 mln. Lt) šiuo metu nėra.

„Bandysime kreiptis į skirtingus fondus, jeigu pusę sumos gautume iš jų, tuomet yra šansų pasitelkus privataus ir viešojo kapitalo partnerystę rasti investuotoją. Jeigu negautume pusės sumos, matyt, kažką prikalbinti būtų sunku“, – teigė jis.

Skaičiuojama, kad kelionė tokiu keltuvu į vieną pusę truktų apie keturias minutes, bilietas kainuotų apie 5 Lt.

Planuojama, kad keltuvas norinčius persikelti paimtų prie vandens parko ir gabentų pro parką, Nemuną iki slidinėjimo trasos registratūros. Visas kelionės atstumas – apie 1 km.

Šią idėją kurorto vadovas pristatė ketvirtadienį vykusiame Lietuvos-Baltarusijos ekonomikos forume, kurio svečiai galėjo apžiūrėti baigiamą įrengti uždarą ir kartu atvirą slidinėjimo trasą.

Pasak R. Malinausko, ši trasa įeis į pasaulio uždarų slidinėjimo trasų penketuką. „O tokios trasos, kuri būtų su uždara ir atvira pasaulyje apskritai nėra, tai yra įgyvendintas sapnas“, – kalbėjo meras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją