Su pasididžiavimu prieš kelerius metus pristatęs Neringos dviračių trasą Turizmo departamentas jau nebeturi kuo didžiuotis. Šią žiemą tarp Preilos ir Juodkrantės vingiuojančio tako dangą suniokojo traktoriai. Kita pajūrio dviračių trasa - nuo Klaipėdos iki Palangos - taip pat mėgsta pasivažinėti ir automobilininkai, ir sunkiosios girininkijų technikos vairuotojai, ir ten patruliuojantys pasieniečiai.

Lietuvos dviratininkų asociacijos (LDA) atstovų manymu, ši specialiai dviratininkams važiuoti skirta trasa nyksta tik dėl to, kad neturi vieno šeimininko. "Ji priklauso net keturioms skirtingoms savivaldybėms - Neringos, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Palangos, kurios menkai rūpinasi šiuo turtu arba visai jį apleidusios. Be to, šaltuoju metų laiku dviračių takus niokoja automobilininkai ir sunkiasvorė mišką kertanti bei rąstus išvežanti girininkijų technika. O juk iš užsienio atvykę dviratininkai yra vieni ilgiausiai mūsų šalyje užtrunkančių turistų, kurie Lietuvoje palieka nemažai pinigų", - sakė LDA tarybos atstovas Linas Vainius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją