Ateinantį rudenį „Estonian Air“, kurią ekspertai dar visai neseniai įvardijo kaip vieną rimčiausių regioninių konkurentų Latvijos kompanijai „airBaltic“, nutrauks sezoninius skrydžius į Nicą, Veneciją, Kajanį, Tbilisį ir Hanoverį. Taip pat dėl oro parko atnaujinimo nuo spalio vidurio iki pavasario keleiviai nebus skraidinami į Londoną.

Tai prieštarauja neseniai pristatytam naujam verslo planui, pagal kurį bendrovė turi vežti į Estiją klientus iš mažesnių oro uostų, kurie vėliau iš čia skristų į didesnius Europos miestus, rašo „Eesti Päevaleht“.

Bendrovė taip pat sumažins darbuotojų skaičių. Pranešama, kad darbo neteks 19 biure dirbančių žmonių. „Estonian Air“ valdybos narė ir personalo direktorė Signe Vaks-Saareoja sakė, kad siekiant pakelti bendrovės efektyvumą, teko sumažinti darbo vietas administracijoje. „Kadangi oro keleivių ir skrydžių skaičius išaugo maždaug 50 proc., tai kitais metais mes greičiau jau planuojame priimti daugiau lėktuvų personalo darbuotojų“, - sakė S. Vaks-Saareoja.

Vis dėlto „Estonian Air“ vyriausias pilotas Martas Lubi tvirtina, kad iš tikrųjų darbo vietų mažinimas neaplenks ir lėktuvų personalo. „Akivaizdu, ne paslaptis, kad ten (tarp atleidžiamų darbuotojų – red.) ir kai kurie pilotai“, - teigia M. Lubi. Tiksliau jis to nekomentavo, tačiau spėjama, kad darbo vietų mažinimas neaplenks ir jo asmeniškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)