„Žinoma, galite netekti. Neturėtų būti įspūdžio, kad kažkokia abstrakti Europos Sąjunga (ES) nori sujungti Taliną, Rygą ir Vilnių su Europa. Tai Talino, Rygos ir Vilniaus projektas. Jis turi būti labai tikslus“, – pareiškė S. Kallasas.

Eurokomisaro teigimu, ES gali palengvinti panašių projektų realizavimą, skirti lėšų tyrimams ir signalizacijos sistemai, tačiau pagrindines investicijas turi padaryti pačios Baltijos valstybės.

„Kai kam atrodo, kad tai ES projektas, bet taip nėra. Gyvybiškai svarbu, kad Baltijos šalyse būtų geras susisiekimas žeme. Nenormalu, kad žmonės su automobiliais iš Talino keliasi keltu į Švediją, o paskui važiuoja į Europą. Suomijai irgi suinteresuota tokio susisiekimo plėtra ir iki šiol sutrikusi, kad jo dar nėra“, – sakė eurokomisaras.

„Žinoma, visi tikisi, kad ateinančiais metais bus visiškai aiški finansinė perspektyva. Paskutinis terminas – 2012 m... Be abejo, norėčiau pamatyti konkrečius planus ir žingsnius šia kryptimi dėlto, kas jau nuspręsta“, – pridūrė jis.

Primename, kad antradienį Baltijos valstybių atstovai konceptualiai susitarė, kad pats geriausias greitųjų traukinių linijos „Rail Baltic“ maršrutas – Talinas – Pernu – Ryga – Bauska – Panevėžys – Kaunas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją