Kol kas daugiausiai žalos šaltukas padarė Gedimino prospekto atkarpai tarp A. Jakšto gatvės ir Lukiškių aikštės. Šioje atkarpoje daug trinkelių išbyrėjo ir praėjusią žiemą.

Prospekto grindinyje duobių gali ir padaugėti. Mat plika akimi matyti, kad ir palyginti sveikos bazalto trinkelės ledo yra stumiamos iš savo vietų, skilinėja.

Praėjusią savaitę Vilniaus merui Artūrui Zuokui pateikta naujausia informacija apie pagrindinės sostinės gatvės ekspertizes. DELFI žiniomis, dar sykį pasitvirtino informacija apie tai, jog Gedimino prospekto grindinys tiesiog nėra pakankamai atsparus lietuviškam klimatui.

Neoficialių DELFI šaltinių teigimu, prasčiausiai ekspertai vertina trečiojo Gedimino prospekto rekonstrukcijos etapo metu paklotas trinkeles tarp Vasario 16-osios gatvės ir Žvėryno tilto. Būtent šioje, pačioje naujausioje prospekto atkarpoje, pastebima daugiausiai ištrupėjusių trinkelių.

Sostinės savivaldybė žada, jog tyrimas dėl pagrindinės miesto gatvės grindinio bus baigtas jau netrukus.

„Mero reikalavimu atliekama ekspertizė – netgi ne vienas tyrimas, o keli. Aiškinamasi, kieno atsakomybė: projektuotojų, rangovų ar prižiūrėtojų. Artimiausiu metu tyrimas bus baigtas ir informuosime apie jo rezultatus“, - DELFI sakė savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Irma Juškėnaitė.

Gedimino prospekto grindinio epopėja prasidėjo praėjusią žiemą. Tuomet Vilniaus Gedimino technikos universitete atlikti laboratoriniai tyrimai parodė, jog lietuviškam klimatui būdingas šaltis bei gana staigūs temperatūrų svyravimai pagrindinės sostinės gatvės grindiniui yra sunkiai pakeliami.

Pernai savivaldybės specialistai akcentavo, jog prospekto rekonstrukciją atlikusiai bendrovei „Luidas“ miestas neturi jokių pretenzijų dėl pačių darbų kokybės – esą nerimą kelia panaudotos medžiagos. Lig šiol „Luidas“ prospekte atsivėrusias skyles lopė iš savų atsargų ir pinigų už tai iš savivaldybės neėmė.

2002-2008 m. vykusi grandiozinė Gedimino prospekto rekonstrukcija kainavo apie 100 mln. Lt. Grindiniui, sunkiai pakeliančiam lietuviškas žiemas, išleistas maždaug trečdalis visos šios sumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją