Tai DELFI patvirtino sostinės savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento laikinasis direktoriaus pavaduotojas Algirdas Šešelgis.

„Vykdoma studija. Jau yra praktiškai antras etapas, ir artimiausiu metu, šito mėnesio pabaigoje, turėtų rangovai mums pateikti savo preliminarias išvadas, dokumentus, kuriuos jie jau yra parengę“, - kalbėjo A. Šešelgis.

Pasak jo, pagrindinis galimybių studijos akcentas – naujų transporto rūšių diegimas. Esą iki šių metų pabaigos turėtų paaiškėti, kokios transporto priemonės turėtų atsirasti sostinėje ir papildyti autobusų bei troleibusų parkus.

„Iki metų pabaigos turėtų paaiškėti tie dalykai. Viskas vyksta labai tvarkingai, - tęsė pašnekovas. – Yra įvairiausių scenarijų, bet kol kas truputį ankstoka kalbėti.“

Anot A. Šešelgio, galutinį sprendimą turės priimti miesto valdžios atstovai.

DELFI primena, kad eilę metų svarstomos dvi pagrindinės naujo transporto sostinėje rūšys: tramvajus ir metro. Apie vienon ar kiton pusėn pakrypusias svarstykles, A. Šešelgio teigimu, dar anksti šnekėti.

Meras Artūras Zuokas taip pat užsimena apie planus sostinės senamiestyje paleisti elektra arba dujomis varomus 16 vietų autobusiukus.

Savivaldybė šiuo metu taip pat rengiasi sujungti Vilniaus autobusų ir troleibusų parkus. Bendrovių „Vilniaus autobusai“ bei „Vilniaus troleibusai“ nebeliks – jas pakeis jungtinė įmonė, kuriai vardo miesto valdžia dar nesugalvojo.

Anot A. Šešelgio, dabar atliekami „namų darbai“, o aiškesnės šios pertvarkos gairės bus matomos tuomet, kai specialistai pateiks „Vilniaus autobusų“ ir „Vilniaus troleibusų“ sujungimo analizę. Kol kas aišku tik tiek, kad Vilniaus viešojo transporto sistemoje po pertvarkos turėtų mažėti administracinis aparatas, o vietoj dviejų šioms įmonėms vadovaujančių direktorių liks tik vienas. „Vilniaus autobusams“ šiuo metu vadovauja Gintaras Nakutis, „Vilniaus troleibusams“, – Vidmantas Striška.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)