„Žiniasklaidoje pasirodžius gandams apie galimą „airBaltic“ nemokumą, nusprendėme laikinai sustabdyti prekybą šios bendrovės skrydžių bilietais. Taip siekiame apsaugoti savo klientus nuo galimų nuostolių. Todėl kol kas jiems rekomenduojame rinktis kitų kompanijų skrydžių pasiūlymus. Toliau aktyviai stebėsime žiniasklaidoje ir kituose kanaluose pasirodančią informaciją ir tolesnius sprendimus priimsime priklausomai nuo to, kaip toliau vystysis įvykiai“, - pranešime cituojamas bendrovės direktorius Audrius Ramanauskas.

Laikinai sustabdyti prekybą „airBaltic“ siūlomų skrydžių bilietais „Interneto partneris“ nusprendė po to, kai birželio 10 d. žiniasklaidoje pasirodė Latvijos ūkio ministro Arčio Kamparo pareiškimai apie tai, jog 18 mln. latų (87,64 mln. Lt.) nuostolį per penkis šių metų mėnesius patyrusi bendrovė gali tapti nemokia. Tikslesnių žinių apie bendrovės nuostolius laukiama po specialaus patikrinimo, kuris bus surengtas dar iki Joninių.

„Tikimės, kad vienaip ar kitaip ši situacija išsispręs operatyviai. Ir tuo atveju, jei paaiškės, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija tėra tik nepasitvirtinę gandai, vėl netrukus galėsime atnaujinti prekybą „Air Baltic“ bilietais“, - pabrėžė A. Ramanauskas. „Tačiau mums paprašius finansinio garanto įsipareigojimų klientams užtikrinti, aviakompanija atsisakė tai padaryti“.

Teigia pati nutraukusi sutartį

Tuo tarpu skrydžių bendrovė teigia sutartį nutraukusi savo iniciatyva dėl pakartotinių bilietų rezervavimo sistemos pažeidimų.

„Sutartį su greitai.lt nutraukėme dėl jų pakartotinio piktybinio elgesio. Sutartį nutraukiame jau nebe pirmą kartą dėl pakartotinio bilietų pardavimo taisyklių pažeidimo. Anksčiau greitai.lt nesilaikė taisyklių dėl keleivių informavimo apie bagažo mokesčius, dabar pažeidinėjo IATA Keleivių bilietų pardavimo sutarties rezoliucijos 824 punktą 3.2.

Pagal šį punktą bilietų pardavimo agentas negali keisti vežėjo nustatytų bilietų tarifų sąlygų, o gretai.lt pardavimo sistemoje nurodoma, kad visi bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, netgi verslo klasės.

Be to, gretai.lt ėmė kryptingai teikti nuorodas į informaciją, gadinančią vežėjo reputaciją, ir nereagavo į bendrovės kreipimąsi”, - teigė „airBaltic” viceprezidentas ir atstovybės Lietuvoje vadovas Tadas Vizgirda.

Antradienį iš bendrovės tarybos pasitraukė privataus akcininko „Baltijas aviācijas sistēmas“, priklausančio „airBaltic“ vadovui Bertoldui Flickui, atstovai.

„Air Baltic Corporation" įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., „Baltijas aviācijas sistēmas SIA" – 47,2 proc. akcijų.

Lietuvoje „airBaltic" skraido iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją