„Traukinio „Vikingas“ maršrutas suteiktų galimybę Gruzijai pačiu trumpiausiu keliu vežti krovinius Rytų Europos ir Skandinavijos šalių kryptimi“, – sakė susisiekimo ministras E. Masiulis.

Bendradarbiavimo pagrindu tampa Lietuvos, Baltarusijos ir Ukrainos vykdomas geležinkelių projektas „Vikingas“, užtikrinantis krovinių gabenimą mišriojo transporto traukiniu maršrutu Lietuva (Klaipėdos uostas)–Baltarusija–Ukraina (Iljičiovsko uostas).

Dėl supaprastintų muitinės procedūrų visą „Vikingo“ maršruto kelią tarp Klaipėdos ir Iljičiovsko uosto – 1734 km traukinys įveikia per 52 valandas.

Dėl prisijungimo prie „Vikingo“ projekto šiuo metu baigiamos derybos su Moldova, taip pat tariamasi su Turkija, Sirija ir Azerbaidžanu bei Suomija, Švedija, Norvegija.

Tikimasi, kad aštuonerius metus sėkmingai veikiantis projektas ateityje pritrauks vis daugiau krovinių, gabenamų tarp Europos ir Azijos.

Pirmieji „Vikingo“ traukiniai tarp Baltijos ir Juodosios jūrų uostų pradėjo kursuoti 2003 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją