Kita numatoma Lietuvos prioritetinė kryptis – Kinija.

„Visas pasaulis per artimiausius 10 metų kovos dėl Kinijos. Ten išaugs vidutinė klasė, kurios pajamos – nuo 35 iki 45 tūkstančių dolerių per metus. Tai bus potencialūs turistai po visą pasaulį. Dėl jų jau kovoja ir ruošiasi viso pasaulio šalys“, - sakė R. Balnienė.

Departamento vadovės teigimu, mes šią kovą pradedame ne nuo nulio – jau turime įdirbį. „Tarp vidutinės Kinijos klasės labai madingas krepšinis – tai yra prestižas, o per krepšinį mes žinomi – žmonės žino Kinijos rinktinę treniravusį Joną Kazlauską“, - aiškino ji.

R. Balnienės teigimu, su nauja Lietuvos ambasadore Kinijoje dirbama ir galvojama apie galimybę kartą per savaitę atidaryti reisą Pekinas-Vilnius, dirbti su kelionių organizatoriumi siekiant pritraukti kinus į Lietuvą.

Pasak R. Balnienės, Lietuvai reikia nuosekliai dirbti naujose šalyse, tačiau nereikia pamiršti valstybių, su kuriomis dirbamam jau nuo seno. Štai Rusijos jaunimas apie Lietuvą jau nežino.

Raimonda Balnienė
„Mes esame žavūs. Kaip parodė šįmet atlikti ekspertiniai tyrimai, Lietuvoje pabuvę užsieniečiai apie Lietuvą pasako „Better than expected“ (Geriau negu tikėjomės – DELFI). Visa problema – mūsų žinomumas ir pasiekiamumas. Jeigu šitą mes išspręsime, turizmas tikrai sudarys 10 proc. mūsų BVP, ne mažiau žmonių dirbs turizmo sektoriuje“, - sakė Turizmo departamento vadovė.

Iki šiol Turizmo departamentas daugiausia orientavosi į Rusijos, Lenkijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Suomijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos rinkas.

Šįmet Lietuvos turizmo rinka augo 8 proc. Palyginimui pasaulinis augimas siekė 7 proc., Europoje – 3 proc. 2010 m. užsieniečiai Lietuvoje išleido 13 proc. daugiau pinigų nei pernai.

Lietuvoje turizmas sudaro 4 proc. Bendrojo vidaus produkto (BVP), šiame sektoriuje sukurta 4 proc. darbo vietų.

Pasaulinės turizmo organizacijos sudaromame Kelionių ir turizmo konkurencingumo reitinge iš 133 šalių Lietuva užima 49-ą vietą. Tuo metu Latvija 48-a, Estija – 27-a. Reitingo lyderės – Šveicarija, Austrija, Vokietija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją