Streiką planuojama pradėti vasario 3 dieną ir rengti protesto akcijas kiekvieną penktadienį ir pirmadienį - tol, kol darbdaviai įvykdys personalo reikalavimus. "Iberia" generalinis direktorius Rafaelis Sanchezas-Lozano pripažino, kad derybos su darbuotojais priėjo aklavietę.

"Iberia" darbuotojai jau surengė keturis streikus - gruodžio 18 ir 19, taip pat sausio 9 ir 11 dienomis. Dėl protesto akcijų buvo atšaukta apie 420 skrydžių, nepatogumų patyrė per 55 tūkst. žmonių.

Aviacijos kompanijos personalas protestuoja prieš "Iberia Express" - pigių skrydžių oro transporto vežėjos - įsteigimą: naujai kompanijai tektų perduoti dalį savo maršrutų tinklelio.

Aviacijos kompanijos savininkė, kuriai priklauso ir "British Airways", - "International Airlines Group (IAG)" - tikina, kad naujos kompanijos sukūrimas neatsilieps jau egzistuojančios bendrovės darbuotojams. Tuo tarpu pastarieji įsitikinę, kad sukūrus "Iberia Express" bus atleidžiami darbuotojai ir karpomi atlyginimai.

Pirmasis "Iberia Express" skrydis planuojamas šių metų vasarą. Iš pradžių oro transporto vežėja turės keturis lėktuvus, o iki metų pabaigos lėktuvų parkas bus padidintas iki 13 orlaivių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją