„Aš jau ne vieną kartą sakiau, kad kaina susideda iš dviejų dalių – iš naftos produktų kainos ir mokesčių. Šiandien 4,4 Lt kaina, žinoma, yra didžiulė ir man – čia, Lietuvoje, žmonės negali mokėti tokios kainos, tai mes ir matome, nes (degalų) vartojimas krenta”, - Žinių radijo laidoje „Prie pietų stalo“ sakė I. Paleičkas.

Galutinė degalų kaina esą priklauso nuo naftos kainos ir mokesčių politikos šalyje. Tiek litras benzino, tiek ir litras dyzelino be mokesčių esą galėtų kainuoti apie 2 Lt.

„Jei šiandien nebūtų mokesčių, kaina būtų du litai – degalinėse ir benzinas, ir dyzelinas tiek kainuotų. Viskas, kas yra virš dviejų litų, yra mokesčiai. Kur nueina tie pinigai – tie pinigai, aišku, nueina į biudžetą”, - sakė I. Paleičikas.

Bendrovė vadovas teigia, kad Lietuvoje akcizas benzinui yra didžiausias iš visų greta esančių valstybių. Be to, degalų kaina dar neišvengiamai augs.

„Augs (degalų) kaina, turbūt kad augs, kadangi naftos kaina eis į viršų, vartojimas didės. Jei žiūrėti praėjusiais metais, kiek padidėjo degalų kaina be mokesčių, tai padidėjo kažkur apie 50 ct litrui”, - teigė I. Paleičikas.