Kaip pranešė Latvijos ryšių ministerijos atstovas spaudai Aivis Freidenfeldas, ministerija, kaip valstybei priklausančios oro linijų bendrovės akcijų dalies turėtoja, tokį pranešimą iš tarybos narių gavo elektroniniu paštu.

„Dabar tarybos darbas iš privataus akcininko pusės praktiškai paralyžiuotas, todėl valstybė, kaip dalies kapitalo turėtoja, ragina kompanijos valdybą surengti akcininkų susirinkimą, kurio metu ir būtų patvirtinta nauja tarybos sudėtis“, - pareiškė A.Freidenfeldas.

Kadangi „airBaltic“ tarybos veikla kaip ir nutraukta, ji negalės peržiūrėti auditorių parengtos ataskaitos dėl kompanijos finansinių rezultatų 2010 metais.

Latvijos ekonomikos ministras Artis Kamparas anksčiau sakė, kad „airBaltic“ dirba nuostolingai ir balansuoja ant bankroto ribos, o ryšių ministerijos vadovas Uldis Augulis pasiūlė palaukti audito rezultatų, kurie bus parengti birželio pradžioje.

„Air Baltic Corporation" įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., „Baltijas aviācijas sistēmas SIA" – 47,2 proc. akcijų.

Lietuvoje „airBaltic" skraido iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją