Dauguma lėktuvu skridusių keleivių – prancūzų turistai, kurie skrido į Paryžių iš Maroko. Lėktuvui atskridus į Lježo oro uostą Pietų Belgijoje, jie sėdėjo neapšviestame lėktuve dar kelias valandas po to, kai pilotai ir įgulos nariai išėjo.

Verslininkas Reda Yahiyaoui, kuris keliavo su žmona ir dviem vaikais (dviejų mėnesių ir trejų metų), pasakė, kad keleiviai neturėjo vandens, o tualetai lėktuve buvo užrakinti.

„Pilotas išėjo, o kabinos duris paliko neužrakintas“, – pasakė jis.

„Keršydami oro linijų bendrovei „Ryanair“, keleiviai atsisakė palikti lėktuvą“, – agentūrai AFP telefonu pranešė oro uosto policijos pareigūnas. Jis pridūrė, kad keleiviams buvo pasiūlyta laikinai apsistoti vienoje iš oro uosto patalpų, tačiau jie atsisakė.

Ugniagesiai pranešė, kad oro uostas mėgino organizuoti keleivių pervežimą į Prancūziją autobusais.

Vienas ugniagesys papasakojo: „Aš pasiūliau jiems išlipti iš lėktuvo, nes jie sėdėjo ten tamsoje.“

Lėktuvo keleiviai papasakojo AFP, kad lėktuvas iš Fezo (Marokas) išskrido antradienį, trimis valandomis vėliau, nei buvo numatyta, 19.00 val. vietos laiku, tačiau negalėjo nusileisti Bovė (Beauvais), Prancūzijoje, nes oro uostas buvo uždarytas.

Lėktuvas nusileido Lježe apie 23.30 val., o kitą rytą, 3.30 val. keleiviai vis dar sėdėjo jame.

„Tai absurdas, – AFP pasakė keleivė Mylene Netange, kuri vadovauja verslo lyderių mokymo tinklui. – Pilotas ir įgulos nariai išėjo ir mus čia paliko.“

Su „Ryanair“ naujienų agentūrai susisiekti nepavyko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją