Gatvėse atsivėrusios duobės ne juokais siutina vairuotojus – įvažiavę į jas jie gerokai apgadina savo automobilius. Kai kurie nebeapsikentę netvarkos į įvykio vietą išsikviečia policijos pareigūnus. Tačiau tokiu atveju vairuotojams tenka susimokėti – už sukeltą eismo įvykį, į kurį atvyksta policijos pareigūnai, kaltininkui išrašoma bauda.

„Ar vairuotojui teks mokėti baudą, priklauso nuo to, kaip duobė matoma. Jeigu nustatoma, kad vairuotojas ją galėjo pamatyti ir išvengti, yra pats kaltas ir už įvykį jam teks mokėti baudą. O jei duobę sunku pastebėti arba joje pilna vandens, tuomet vairuotojas nekaltas, ir bauda jam išrašyta nebus", – komentavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Alvydas Katkauskas.

Jei vairuotojas pats yra automobilio savininkas, jam gali būti skirtas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 40 litų. Tačiau jei į eismo įvykį patekusio automobilio savininkas yra kitas asmuo arba mašina priklauso bankui, nes pirkta išperkamosios nuomos būdu, ją vairavusiam žmogui teks pakloti nuo 100 iki 200 litų.

Taip pat tokiam vairuotojui vietoj baudos šešiems mėnesiams gali būti atimta teisė vairuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją