Į pristatymą atėję miestiečiai dideliame stende galėjo pamatyti anksčiau mūsų mieste kursavusį transportą, tą, kuris šiandien teikia susisiekimo paslaugas, ir „Kautros” viešojo transporto ateities pasiūlą - turkiškus „Temsa” markės autobusus su 25 sėdimomis, 38 stovimomis ir viena vieta judančiajam vežimėliu. Žmonės lengvai įlipę į žemagrindį autobusą su patogiomis sėdynėmis ilgai nenorėjo išlipti, teigė, kad malonu tokiame erdviame būti.

„Kautros” generalinis direktorius Linas Skardžiukas tikino, kad transporto paslauga - tai ne tik autobusas, bet ir visa infrastruktūra. Jų viešojo transporto vizijoje - elektroniniai lengvai nuskaitomi bilietai, integruoti moksleivių pažymėjimai, galimybės juos įsigyti internete, skaidri apskaita bei patogi ir aiški keleivių informavimo sistema: švieslentės, tvarkaraščiai internete, šimtaprocentinis reisų reguliarumas.

„Alytiškiams demonstruojamus autobusus ką tik įsigijome iš gamyklos, papuošėme Druskininkų atributika, nes jums pasirodę jie išvyks į kurortą dirbti realaus darbo. Mūsų tikslas - tik pristatyti, parodyti europinius standartus atitinkančius miesto autobusus”, - sakė L.Skardžiukas.

Gyventojams pagyrus modernius autobusus, bet pabėdojus, kad įsileidus į miestą „Kautros” viešąjį transportą, savi vežėjai liks be pragyvenimo šaltinio, bendrovės vadovai atitarė, jog kaip tik turės, nes vairuotojais dirbs vietiniai. Kaip pavyzdį paminėjo Druskininkus.

Kelios moterys gyrė šios įmonės vairuotojus, jie - tvarkingi, atsakingi, pasitempę, nepikti, malonu ir važiuoti.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos pasirašytos darbo sutartys su dabartiniais vežėjais baigiasi gruodžio 31 dieną.