Atidėjus ar atšaukus ilgesnį kaip trijų valandų trukmės reisą arba patyrus avariją, taip pat turės būti suteikti užkandžiai (pagal galimybes ir poreikius), o kai reikia – ir nakvynė (iki dviejų naktų ir kainuojanti iki 276 litų nakčiai).

Už žmonių sužeidimą ar žūtį autobuso bendrovė turės kompensuoti bent iki 759 tūkst. litų, o už pamestą ar sugadintą bagažą – bent iki 4 140 litų.

Sustiprės ir neįgalių keleivių teisės (jos galios ir trumpesniuose maršrutuose): įspėjus apie tai vežėją bent prieš 36 val., jiems turės būti padėta įlipti į autobusą ir iš jo išlipti. Neįgaliuosius bus privaloma vežti be antkainio, o jų įrangą –nemokamai.

ES šalis galės nutarti netaikyti šių skirsnių savo vidaus maršrutuose ketverius metus nuo direktyvos taikymo pradžios (t.y. 2013 m. pavasario), su galimybe pratęsti šią išlygą dar ketveriems metams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją