Tiesa, daugiabučių gyventojai ir būstų nuomininkai, turintys raštiškas nuomos sutartis, turės teisę vieną automobilį po langais laikyti nemokamai, o leidimą antrajam galės įsigyti už 250 litų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės teigimu, naujoji tvarka sureguliuos transporto srautus, sukurs švarią aplinką bei paskatins klaipėdiečius mieliau naudotis viešuoju transportu.

Šia tvarka labai nepatenkinti ne tik užmiestyje gyvenantys, bet dirbti į Klaipėdą atvykstantys piliečiai, bet ir uostamiesčio senamiesčio verslininkai, kurie skundžiasi dėl apmokestinimo prarandantys nemenkas pajamas. Pasak Klaipėdos senamiesčio verslininkų sąjungos pirmininkės Loretos Beržinskienės, apmokestinti automobiliai taip pat teršia aplinką bei sudaro transporto spūstis.

Tiesa, savivaldybės administracija iki spalio 1 d. įpareigota parengti tvarką, pagal kurią nemokamus leidimus automobiliams laikyti turėtų teisę įsigyti ir senamiestyje registruotą turto vienetą turinys verslininkai.

Taip pat nustatytos ir kelios vadinamosios mėlynosios zonos, kuriose į senamiestį atvykę klaipėdiečiai automobilius galės pastatyti pigiau – po litą už dvi valandas.

Klaipėdos laikraščiai rašė, kad patys uostamiesčio politikai, vicemeras bei Tarybos nariai, atvažiavę iki savivaldybės administracijos, savo automobilius laiko uždarame kieme, kuriame už stovėjimą nereikia mokėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (675)