Pastaraisiais metais uosto gilinimo darbų kaina Klaipėdos uoste siekė apie 73 Lt už kub. m. Neseniai vykusiame konkurse kaina nukrito iki 17 Lt.

Artimiausiu metu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija tikisi pasirašyti sutartį su uosto įplaukos kanalo tobulinimo ir Malkų įlankos gilinimo antrojo etapo konkurso laimėtoju, pasiūliusiu žemiausią kainą – Vokietijos kompanija, turinčia savo atstovybę Lietuvoje „Josef Mobius Bau-Aktiengesellschaft“, uoste laimėjusia ne vieną konkursą. Ši iškasti apie 460 tūkst. kub. m grunto ir atlikti kitus darbus pasišovė už maždaug 8 mln. Lt. Skaičiuojamoji šių darbų kaina siekė 25 mln. Lt.

Uosto vadovai pagrindinę priežastį, dėl ko krenta kainos, įvardija sąlygas konkurencijai, ko dar prieš keletą metų nebūta. Pasak Eugenijaus Gentvilo, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus, „pinigai buvo vagiami. Kas prisidėjo prie tų vagysčių, tegul nustato teisėsauga, aš turiu ir kitų darbų”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją