"Šiandien aš esu apsisprendęs išeiti - tapti Seimo nariu dėl daugelio priežasčių. Kelios jų svarbesnių - pirmiausia formuojasi galimai tokia "kreiva" valdančioji koalicija, kuri man nepriimtina ir politiškai. Be to, dar neaišku, ar ji sugebės ji susiformuoti, ir čia gali būti visiškas chaosas, kuris neleistų rezultatyviai dirbti", - spaudos konferencijoje Klaipėdoje sakė E.Gentvilas.

"Ta valdančioji koalicija, kuri formuojasi, galėtų būti tokia, kuri galėtų už galimybę dirbti ko nors pareikalauti. Aš nesutikčiau eiti į kokius nors sandorius ir kalbėjimus", - pridūrė Liberalų sąjūdžio atstovas.

Numatoma, jog naujuoju susisiekimo ministru naujoje Vyriausybėje turėtų tapti Socialdemokratų partijos atstovas.

Susisiekimo ministro liberalo Eligijaus Masiulio patarėjas Martynas Čerkauskas BNS patvirtino, kad Susisiekimo ministerija yra gavusi E.Gentvilo prašymą nuo ketvirtadienio jį atleisti iš pareigų. Anot M.Čerkausko, kol kas neaišku, kas taps laikinuoju uosto vadovu.

E.Masiulis BNS antradienį sakė, kad laikinai uostui vadovaus vienas iš direkcijos departamento vadovų, o naujo vadovo konkursas bus skelbiamas vėliau, kai pradės dirbti nauja Vyriausybė.

Nuo 2009 metų birželio uostui vadovaujantis E.Gentvilas Liberalų sąjūdžio sąraše po Seimo rinkimų yra trečioje vietoje. Sąjūdis laimėjo iš viso 10 vietų Seime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)