Kompanijos vadovybė tvirtina dėl 24 valandų streiko patirsianti apie 200 tūkst. eurų nuostolių. Tuo tarpu profsąjungų atstovai mano, kad skrydžių atšaukimas, priešingai, padės oro linijų bendrovei sutaupyti, nes ji jau seniai per dieną praranda po 147 tūkst. eurų.

Anot streikuotojų, per derybas dėl naujos kolektyvinės sutarties vadovai atsisakė vykdyti darbuotojų reikalavimus - sumažinti darbo krūvį lakūnams, atsisakyti samdyti darbuotojus per užsienio agentūras ir užtikrinti kompanijos viduje aiškią karjeros laipteliais kilimo sistemą. Norint įvykdyti šiuos reikalavimus kompanijai tektų papildomai išleisti 2,3 mln. eurų šiais metais, o kitais - beveik 3 mln. eurų.

Dėl 24 valandų streiko daugiau nei 3 tūkst. žmonių patirs nepatogumų. Keleiviams siūloma arba nemokamai pasikeisti bilietą, arba grąžinti jį ir gauti visos bilieto vertės kompensaciją.

Protesto akciją paskelbė keturios profsąjungos, kurių nariais yra 650 lakūnų, palydovų, aviacijos mechanikų ir kitų profesijų darbuotojų. Pasak jų, streikas yra perspėjamasis, bet jeigu reikalavimai nebus įvykdyti, darbuotojai imsis ryžtingesnių priemonių.

2011 metais kompanija skraidino didžiausią per visą istoriją keleivių skaičių - 1,87 mln. žmonių, lėktuvų vietų užimtumas buvo rekordinis - 67 proc.

Tačiau kompanijos nuostoliai siekė apie 10 mln. eurų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją