Dviračių tako maršrutas Laisvės alėja–„Žalgirio“ arena–Nemuno krantinė antradienį, balandžio 17 d., pristatytas Saugaus eismo komisijai. Šis maršrutas jungsis su dviračių taku Senamiestis–Panemunės tiltas.

Aplinkos apsaugos skyriaus specialistų sudarytoje schemoje iš Laisvės alėjos dviračių takas pasuka į S. Daukanto gatvę ir veda pėsčiųjų tiltu į „Žalgirio“ arenos prieigas. Nuo „Žalgirio“ arenos dviratininkai galės kitu tiltu dar kartą kirsti Karaliaus Mindaugo prospektą ir nusileisti į Nemuno krantinę.

Dviračių tako S. Daukanto gatvėje, kaip ir Laisvės alėjoje, plotis sieks 1,5 m. Tako atšaka į S. Daukanto gatvę bus pažymėta nuo fontano. Tokio pat pločio dviračių takas ves ir pėsčiųjų tiltu per Karaliaus Mindaugo prospektą.

Savivaldybės aplinkosaugos specialistai atkreipė dėmesį ir į pėsčiųjų bei dviratininkų saugumą Santakos parke.

Planuojamo nužymėti maršruto ilgis apie 1 km. Pėsčiųjų ir dviračių tako plotis yra 3,5 m – 1,5 m juostą norima skirti dviračių takui, 2 m palikti pėstiesiems.

Santakos dviračių taką sujungiant su Senamiesčio dviračių taku, dviratininkų judėjimą planuojama nukreipti Šv. Gertrūdos gatve, aplenkiant A. Jakšto gatvę. Pasak specialistų, A. Jakšto gatvėje nėra pėsčiųjų perėjos, todėl šią gatvę kirsti nesaugu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją