FKRK tradiciškai nekomentuoja veiksmų, susijusių su konkrečiais rinkos dalyviais, tačiau komisijai artimi šaltiniai pranešė portalui Pietiek.com, kad turėtų būti priimtas sprendimas pradėti patikrinimą, siekiant išsiaiškinti, ar kuris iš šių bankų nekredituoja „airBaltic“ ir ar kredito institucijos nėra netiesioginės aviakompanijos savininkės.

Neoficialiais liudijimais, pakanka kreditavimo su slaptu įėjimu į kredituojamos įmonės kapitalą – tai gana populiarus rusų verslininko Vladimiro Antonovo, kuris yra didžiausias „Krajbanka“ ir „Snoro” akcininkas, būdas.

Kelia įtarimų „airBaltic“ savininkų struktūros neskaidrumas. „Krajbanka“ ir „Snoras“ sureikė paskolas „airBaltic“. Beveik pusę kompanijos „Baltijas aviacijas sistemas“ (jai priklauso 47,2 proc. „airBaltic“ akcijų) kapitalo valdo Bahamuose esanti kompanija.

„airBaltic“ vadovas Bertoltas Flickas ir vienas iš „Baltijas aviacijas sistemas“ savininkų anksčiau teigė, kad pardavė „Baltijas aviacijas sistemas“ kapitalo dalį už 1 eurą Bahamų firmai. Portalas Pietiek.com rašo, jog tai gali byloti apie sandorio formalumą, o iš tiesų bankas „Snoras“ arba su juo susijusi struktūra už kreditavimą perimtų „airBaltic“ kontrolę.

Pietiek.com pateikia papildomų įrodymų, kad firma Bahamuose gali būti susijusi su „Krajbanka“ arba jo savininkais. Kartu su maskviečiu Stanislavu Kovtunu „Baltijas aviacijas sistemas“ valdyboje atsirado Janekas Elkinas, kuris yra ir firmos „West Investment“, trečio pagal dydį „Krajbanka“ akcininko, tarybos narys. Neoficialiais duomenimis, „West Investment“ priklauso V. Antonovui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją