Ministras neatmetė galimybės, kad dideli nuostoliai daromi tyčia, siekiant išplauti iš kompanijos pinigus.

„Turiu nemalonios informacijos, ji kelia nerimą. Pernai Latvijos vyriausybė investavo į oro linijų bendrovę 15 mln. latų (73 mln. Lt), kad „airBaltic“ turėtų galimybę įsigyti išperkamąja nuoma naujų lėktuvų ir plėstis. Vadovas, vienas iš bendrovės savininkų Bertoltas Flickas parodė vyriausybei verslo planą, kuriame šiais ir ateinančiais metais buvo numatomas didelis pelnas, o iš tiesų tėra didžiuliai nuostoliai“, – teigė A. Kamparas.

Jis griežtai sukritikavo B. Flicko sukurtą bendrovės valdymo modelį, pagal daugelis svarbių sričių – finansų valdymas, servisas ir kuro tiekimas patikėti įmonėms, kurios tiesiogiai susijusios su privačia B. Flicko įmone. Ministro teigimu, kompanijos savininkai slapstosi ofšorinėse bendrovėse.

„Peršasi išvada, kad tai – sąmoningi veiksmai, kuriais siekiama išplauti iš kompanijos pinigus“, – teigė A. Kamparas.

Reikalauja ministro atsistatydinimo

„airBaltic” išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad yra nemaloniai nustebinta A. Kamparo pasisakymais.

Bendrovė ruošiasi paduoti ministrą į teismą, kad gautų kompensaciją už nuostolius, kuriuos, anot jos, ji patyrė dėl A. Kamparo pasisakymų. Taip pat bendrovė teigia, už tokius pasisakymus ministras turėtų atsistatydinti.

Neoficialiais DELFI.lv duomenimis, artimiausiu metu viena įmonė gali kreiptis į teismą, prašydama pripažinti „airBaltic” nemokia.

Lietuvoje „airBaltic" skraido iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų.

„Air Baltic Corporation" (airBaltic) įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., "Baltijas aviācijas sistēmas SIA" – 47,2 proc. akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją