Tačiau praėjus dešimt dienų po Šventosios uostelio atidarymo šiemet birželį įplaukos kanalas buvo užneštas smėliu, tad buvo tęsiami jo valymo darbai, kuriuos vėlgi atliko BGS.

Tačiau paaiškėjo, kad jiems ne visur pavyko pasiekti reikiamą gylį, todėl rugsėjį latviai neatlygintinai turėjo iškasti 1 200 kubinių metrų grunto.

Spalio 6-ąją jie pranešė baigę darbus, tačiau spalio 15 d. atlikus matavimus, darsyk paaiškėjo, kad BGS darbų kokybė nepatenkinama.

Šiuo metu toliau vykdyti valymo darbus neplanuojama - jau baigėsi mažųjų laivų laivybos sezonas. Taigi šiemet Šventosios uostelis savo funkcijos, kuri buvo numatyta Uosto direkcijos planuose, taip ir neatliko.

Laivyba jame buvo ribojama, tad didesnę grimzlę turintys laivai negalėjo pasinaudoti šiuo uostu. 2012-ųjų pavasarį BGS turėtų arba pati atlikti valymo darbus, arba Uosto direkcija samdys kitą rangovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją