Štai „Ryanair“ keleiviai už maistą lėktuve gali pakloti daugiau negu už patį skrydį, parodė vienas tyrimas.
Šeši pagrindiniai maisto produktai iš „Rynair“ valgiaraščio lėktuve - arbatos puodelis, sumuštinis, bulvių traškučių „Pringles“ indelis, šokoladinis batonėlis „Kit Kat“, vandens buteliukas ir taurė vyno – kainuoja 18,07 svaro (78,96 Lt) kartu sudėjus. Tai yra daugiau negu 18 svarų (78,66 Lt), už kuriuos ši oro linijų bendrovė šiuo metu siūlo nuskristi į Genują, Varšuvą ir Paryžių.

Kitose pigių skrydžių bendrovėse tie patys produktai kainuoja šiek tiek mažiau. „Aer Lingus“ lėktuve juos galima įsigyti už 16,10 svarų (70,35 Lt), „easyJet“ orlaivyje – už 14,75 svarų (64,45 Lt).

Šį tyrimą atliko kainų palyginimo sveitainė TravelSupermarket.com. Jis parodė, jog kai kurie produktai skrydžio metu gali kainuoti iki dešimties kartų brangiau negu prekybos centruose. Štai „Aer Lingus“ lėktuvuose negazuotam vandeniui uždėtas 1083 proc., o „Flybe“ skrydžiuose javų batonėliams – 1036 proc. antkainis.

Tyrimas taip pat parodė, kad labiausiai lupikaujama karštų gėrimų kainomis: arbata ar kava danguje vidutiniškai kainuoja 2355 proc. daugiau negu prekybos centruose. „Ryanair“ lėktuvuose 500 ml vandens buteliukas, arbatos bei kavos puodelis kainuoja vienodai – po 2,76 svarus (12,06 Lt). „EasyJet“ už arbatos ar kavos puodelį prašo po 2,50 svaro (10,92 Lt) ir tik 1,50 svaro (6,5 Lt) už tokios pačios talpos vandens buteliuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)