Vilniaus miesto vežėjų asociacijos vadovybė penktadienį savivaldybėje susitinka su miesto mero pavaduotoju Romu Adomavičiumi. Vežėjai iš vieno miesto vadovų tikisi išgirsti bent pažadus, kad mikroautobusai bus įtraukti į bendrą viso miesto viešojo transporto sistemą, turės e. bilieto sistemą ir galimybę išlikti privatūs.

„Su R.Adomavičiumi jau buvome susitikę prieš šventes. Tuomet norėjome užbaigti derybas dėl sutarčių su vežėjais pasirašymo. Dabar mus domina dar vienas dalykas – bendra bilietų sistema. Mes norėtume, kad ir mikroautobusų verslas būtų įtrauktas į planuojamą bendrą bilietų sistemą, kad jis būtų miesto viešojo transporto dalis“, – dienraščiui „Vilniaus diena“ dėstė Vilniaus miesto vežėjų asociacijos vadovas Saulius Matulionis.

Jis tvirtino šios dienos susitikime su miesto transporto reikalus kuruojančiu politiku kalbėsiantis apie e. bilieto sistemą. Esą ji galėtų veikti ne vien autobusuose ir troleibusuose, bet ir mikroautobusuose.

„Sunku pasakyti, kokia yra savivaldybės pozicija. Anksčiau ji buvo gana keista, miestas labiausiai rūpinosi viešuoju transportu, o privatūs vežėjai nesulaukdavo dėmesio. Aš suprantu, kad mikroautobusai nėra joks kultūrinis paveldas, tačiau tą patį galiu pasakyti ir apie autobusus bei troleibusus“, – kalbėjo S.Matulionis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją