V. Putinas pareiškė, kad investicijos į šį projektą sieks dešimtis milijardų rublių, o sujungtas aviacinis kompleksas bus vėliau privatizuojamas.

Anot premjero, trys pagrindiniai Maskvos oro uostai planuoja keleivių skraidinimo galimybes padvigubinti iki 2020 metų, jos tuomet sieks 100 milijonų keleivių. Pagal 2010 metų duomenis, Šeremetjevo oro uostas aptarnavo 19,3 mln. žmonių, Domodedovo oro uostas aptarnavo 22,2 mln., o Vnukovo oro uostas – 9,4 mln. žmonių (visi trys kartu sudėjus apie 51 mln. keleivių).

Rusijos Vyriausybės vadovas pavedė Finansų, Transporto ir Ekonominės plėtros ministerijoms suteikti finansavimą pakilimo – nusileidimo tako rekonstrukcijai Vnukovo oro uoste ir naujo tako statybai Šeremetjeve.

„Prioritetų sąraše – pakilimo – nusileidimo tako Vnukovo oro uoste užbaigimas 2012 metais. Ir artimiausiu metu numatomos naujo tako statybos Šeremetjeve, kuriame savo bazę turi „Aeroflot“. Prašau Finansų, Transporto ir Ekonominės plėtros ministerijas suteikti būtiną finansavimą ir organizuoti statybos darbus“, – sakė V. Putinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją