Dienraštis "Vakarų ekspresas" rašo, kad maždaug už 900 tūkst. litų Nidos oro uoste būtų galima pašalinti medžių ir krūmų kliuvinius, įrengti lietaus vandens valymo įrenginius, apšvietimą bei aptverti teritoriją.

Pašalinus greta kilimo-tūpimo tako esančią augmeniją bei iki galo užbaigus rekonstrukciją, Civilinės aviacijos administracija gali išduoti tinkamumo naudoti pažymėjimą.

Praėjusią savaitę Nidoje vykusiame valdininkų pasitarime neprieštarauta, kad oro uosto prieigose ir šalia skrydžių juostos būtų pašalinti saugiems skrydžiams trukdantys medžiai ir krūmai.

Orlaivių kilimo-tūpimo takui įrengti jau panaudota 5,6 mln. litų valstybės investicijų, tačiau iki šiol šis objektas neatitinka skrydžių saugos reikalavimų ir yra nenaudojamas. Už valstybės lėšas nutiestas 815 metrų ilgio ir 30 metrų pločio pakilimo-nusileidimo takas, iš abiejų tako pusių įrengtos 4 metrų pločio juostos lietaus kanalizacijos sistemai įrengti.

Nidos oro uostas galėtų būti naudojamas reprezentacinėms, poilsio, pramoginėms bei valstybės reikmėms.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją