Naujoji tvarka taksi įmonėms leis automobiliuose turėti spausdintuvus, kurie būtų sujungti su taksometru. Suteikus paslaugą, spausdintuvas automatiškai atspausdins kvitą.

„Spausdintuvai kol kas nebus privalomi. Žiūrėsime, kaip į tai reaguos taksi įmonės. Manome, kad bendrovės, kurios deklaruoja dirbančios sąžiningai, turėtų įsivesti spausdintuvus. Tai būtų rimtas instrumentas kontroliuoti vairuotojus, ar jie neapgaudinėja klientų, nenuslepia dalies pajamų. Turėdamos spausdintuvus įmonės teiktų kokybiškesnes ir sąžiningas paslaugas, todėl turėtų sulaukti teigiamo klientų įvertinimo, taigi plėsdamos klientų ratą turėtų ir naudos“, - pranešime spaudai aiškina susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Spausdintuvas leis vežėjui lengviau tvarkyti savo buhalterinę apskaitą atsispausdinus pamainos, dienos ar mėnesio ataskaitas, nebereikės pildyti atskiro taksometro kasos operacijų žurnalo, o keleiviui – gauti visus duomenis susijusius su jam suteikta taksi paslauga – vežėjo pavadinimas, taikyti tarifai, nuvažiuotas kilometrų skaičius, sumokėta pinigų suma.

Taip pat patikslinta taksometrų naudojimo tvarka. Nauji automobiliuose diegiami taksometrai atmintį turės išlaikyti ne vieną mėnesį, o vienerius metus. Taip būtų palengvinta mokesčių apskaita. Atsižvelgiant į Valstybinės mokesčių inspekcijos pageidavimus, taksometras turėtų priklausyti vežėjui, o ne vairuotojui. Tokiu būdu VMI galės lengviau kontroliuoti vežėjo deklaruojamas pajamas ir jų apmokestinimą.

Dar viena naujovė turėtų apriboti galimybes taksi įmonėms taikyti padidintus tarifus už konkrečius maršrutus, pavyzdžiui, iš Vilniaus oro uosto į miesto centrą. Taisyklės nustato ribotą atvejų sąrašą, kai galima taikyti skirtingus 1 km. važiavimo arba įsėdimo mokesčio tarifus. Specialius tarifus bus galima taikyti tik naktį, poilsio ir švenčių dienomis, važiuojant užmiestyje.

„Šiuo metu vežėjai, dirbantys Vilniaus oro uoste, į jį keleivius veža taikydami standartinius tarifus, o grįžtant į miestą – tris kartus didesnius tarifus. Pakeitus taisykles to paties vežėjo taikomi tarifai negalės skirtis“, - teigė ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją