Tarybos sprendimo pakeitime siūloma iki šių metų pabaigos sugrąžinti 2,5 lito (be nuolaidos) ir 1,25 lito (su 50 proc. nuolaida) bilietų kainas, perkant autobuse ar troleibuse iš vairuotojo. Be to, 3 litų mokestį važiuojant privačiais mikroautobusais (šiuo metu – 3,5 lito).

Sostinės taryboje taip pat bus svarstoma, ar nuo kitų metų įvesti 4,5 lito mokestį už kelionę „mikriukais“. Šis mokestis turėtų galioti tiems maršrutams, kurių daugiau nei 80 proc. kelio dubliuojasi su miesto susisiekimo autobusų ar troleibusų maršrutų trasomis bei kertantiems senamiestį ar naujamiestį.

Kitų maršrutų mikroautobusai turėtų vežti už 3,5 lito.

3,5 lito mokestis už kelionę „mikriuku“ Vilniuje taikomas nuo šių metų rugpjūčio 15 dienos. Tačiau kitą savaitę miesto taryba spręs, ar iki naujų metų sugrąžinti buvusį 3 litų mokestį. Toks siūlymas priimtas po privačių vežėjų reikalavimo, kad būtų grąžinta sena kaina.

Bendrovės „Transrevis“, vežančio mikroautobusais, direktorius Valdas Dapkus ramino, kad net tarybai priėmus teigiamą sprendimą dėl sprendimo pakeitimo, gyventojai neturėtų už keliones mokėti po 4,5 lito.

„Manau, kad 4,5 lito niekas nemokės. Šiai dienai turime raštą, kuris rodo, kad nei vienas mūsų maršrutas 80 proc. nekartoja miesto autobusų ir troleibusų trasų. Tai tikrai nemanau, kad savivaldybė keis trasas“, - teigė V. Dapkus.

Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Romas Adomavičius taip pat tikino kad 4,5 litų mokesčio už kelionę privačias paslaugas teikiančiu mikroautobusu gyventojai neturėtų sulaukti.

„Nuo naujų metų tikimės turėti visai kitą situaciją su mikroautobusais. Esame sutarę su vežėjų asociacija, kad jie taps viešojo transporto dalimis ir dalyvaus vieningoje bilietų sistemoje. Su tuo pačiu bilietu („Vilniečio kortele“ - DELFI) bus galima važiuoti ir mikroautobusu“, - teigė savivaldybės atstovas.

R. Adomavičius negalėjo pažadėti, kad nuo naujų metų privačių vežėjų transporto priemonėse bus galima važiuoti su e. bilietu - „Vilniečio kortele“, tačiau teigė, kad tai siekiamybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)