Apie tokias naujas perspektyvas ir tendencijas pasaulio oro transporto srityje parašė britų leidinys „Daily Telegraph“.

Laikraščio duomenimis, tokia praktika jau egzistuoja kai kuriuose vidaus skrydžiuose Indonezijoje – prieš įlipant į lėktuvą keleiviai privalo pasisverti.

Buvusio Australijos oro linijų bendrovės „Quantas“ darbuotojo Tonny‘o Webbo teigimu, viena iš didžiausių Vakarų šalių gyventojų problemų – nutukimas ima jaustis skraidinant žmones lėktuvais.

„Kuo daugiau keleivis sveria, tuo daugiau degalų reikia jam skraidinti, – teigė T. Webbas. – Logiška, kad turintys antsvorio turi mokėti už bilietą daugiau.“

Antra pagal dydį Britanijos oro linijų bendrovė „Virgin Atlantic“ jau ima papildomą mokestį iš keleivių, netelpančių į standartines kėdes. Jiems yra didesnės kėdės.

Daugelis aviakompanijų priima naujas taisykles turintiems antsvorio keleiviams. Remiamasi Pasaulio sveikatos organizacijos nustatyta žmogaus ūgio ir svorio santykio formule. Neatitinkantiems tarptautinių medicinos standartų keleiviams teks mokėti brangiau už lėktuvo bilietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją