Penkerius metus stiuardu dirbęs Audrius Cuzanauskas pastebi, kad dažniausiai žmonės ploja poilsinių užsakomųjų kelionių metu. „Kada žmonės skrenda poilsiauti, nusileidus lėktuvui prasideda ovacijos, trunkančios vos ne minutę laiko. Žmonės būna euforijoje – vieni iš baimės, kad skrydis baigėsi, kiti iš to džiaugsmo, kada pagaliau atskrido ir prasidės atostogos“, - DELFI teigė A. Cuzanauskas.

Pasak A. Cuzanausko, dalis keleivių ploja iš džiaugsmo po sunkios kelionės, kurioje buvo oro duobių. Buvęs stiuardas pastebi, kad nusileidus lėktuvui emocingiausiai reaguodavo ispanai ir italai.

„Aišku, tai yra malonu. Kada stiuardas sėdi prieš keleivius ir jam pradeda ploti 234 keleiviai, patikėkite manimi – jautiesi kaip scenoje, tau tai tikrai labai malonu. Jei skrydžio metu ir būna kokių nesklandumų, ar ne visi keleiviai būna patenkinti, aplodismentai tiesiog nuplauna blogus įspūdžius. Tai – savotiška terapija“, - įspūdžiais dalijosi A. Cuzanauskas.

„Aišku, pilotai bus labai dėkingi, jei jiems plos po kiekvieno nusileidimo. Plojimais keleiviai savotiškai įvertina įgulos vado pilotavimo patirtį. Praktikoje Europoje plojama tik labai minkšto tūpimo metu“, - sakė Civilinės aviacijos administracijos Skrydžių priežiūros skyriaus vedėjas Aleksandras Malickas.

Čia pat A. Malickas paaiškino, kad, esant blogoms meteorologinėms sąlygoms, minkštas tūpimas nėra gerai – siekiant geresnio sukibimo, lėktuvą reikia „prispausti prie tako“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)