16 vietų mikroautobusas keleivius vežioti pradėjo nuo pirmadienio, iš stoties jis išvyksta šešis kartus per dieną. Kelionės kaina – 3 Lt.

„Atlikdami rinkos tyrimus ir anketines apklausas nustatėme, kad keleiviai iš Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos domisi apsipirkimu prekybos centre „Akropolis“. Iš surinktų duomenų matyti, kad didžiausias traukos centras jiems yra „Akropolis“. Kadangi svečiui dėl suprantamų priežasčių nėra lengva orientuotis mieste, jų patogumui nusprendėme pasiūlyti šį maršrutą“, – DELFI sakė bendrovės „Toks“ projektų vadovė Bogumila Budneva.

Jos teigimu, jeigu bus didesnis klientų srautas, 16 vietų mikroautobusą pakeis didesnis autobusas.

Vilniaus prekybos centro „Akropolis“ valdytojas Česlovas Urbonavičius DELFI sakė, kad prie prekybos centro šiam autobusui yra įrengta speciali stotelė, o tiesioginis maršrutas reikalingas tam, kad tik dėl „Akropolio“ į Vilnių atvykę žmonės galėtų jį kuo patogiau pasiekti.

„Tiesioginis maršrutas buvo reikalingas dėl patogumo, kad, pavyzdžiui, iš Minsko išvažiavęs žmogus, kurio tikslas yra „Akropolis“, galėtų tiesiai čia atvažiuoti. Nebereikės jiems blaškytis po miestą, ieškoti taksi. O mūsų taksistai, jūs pati žinote, už kokius pinigus veža“, – kalbėjo jis.

Prekybos centras neturi tikslių duomenų, kokią dalį klientų sudaro svečiai iš Baltarusijos ir kitų kaimyninių šalių, tačiau esą rusakalbių klientų į parduotuves užsuka vis daugiau.

„Tai ypač jaučiama darbo dienomis, kai rusiškai kalbančių žmonių alėjose galima išgirsti sąlyginai daug. Va, dabar priėjau prie kavinės ir uždaviau klausimą, kiek šiemet baltarusiai ir rusai nupirko kavos. Atsakymas – penkis kartus daugiau nei pernai“, – pavyzdį pateikė Č. Urbonavičius.

Anot pašnekovo, baltarusiai perka viską ir netgi naudojasi siūlomomis paslaugomis, pavyzdžiui, kerpasi.

„Jiems daug maloniau čia kirptis plaukus, mūsų ir kainos normalios, ir paslaugos geresnės. Juk ir pas mus prieš dvidešimt metų kirpėja nei galvos išplaudavo, nei plaukų išdžiovindavo“, – kalbėjo jis.

„Akropolio“ valdytojo duomenimis, pernai vienas baltarusis šiame prekybos centre vidutiniškai išleisdavo 300-400 JAV dolerių (730-975 Lt).

„Anksčiau jie atvažiuodavo su sąrašu, nes daiktus pirkdavo ir kaimynams, ir giminėms. Dabar yra gerokai išaugęs atvažiuojančių skaičius ir dažniau šeima apsiperka tik sau. Taigi, subjektyviai žiūrint, dabar yra daugiau klientų, bet vieno žmogaus išleidžiama suma yra galbūt mažesnė“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)