Pasak ūkio viceministro D. Lapinsko, ilgai diskutuota tiesioginių skrydžių problema pagaliau bus išspręsta. Iki šiol sezono metu organizuoti užsakomieji skrydžiai tik vasaros sezonu į Lietuvą buvo populiarūs.

„Tikimės, kad Lietuvoje lankysis ne tik vyresnio amžiaus turistai iš Izraelio, bet ir šeimos su vaikais, jaunimas pamėgs atostogauti mūsų šalyje. Turistų srautams didinti turime išnaudoti abiejų šalių gamtinius pranašumus ir sezoniškumą“, – sakė ūkio viceministras.

Kaip informuoja ministerija, vizito į Izraelį metu ūkio viceministras dalyvavo pirmajame Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Izraelio Valstybės Vyriausybės turizmo darbo grupės posėdyje ir susitiko su Izraelio turizmo ministru Stasu Misečnikovu. Izraelio turizmo ministras ketina šiais metais apsilankyti Lietuvoje.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, per 9 praėjusių metų mėnesius Lietuvoje lankėsi daugiau nei 5 tūkst. turistų iš Izraelio, tai 20,7 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį 2009 m. Vidutiniškai Lietuvoje jie buvo apsistoję 3,84 nakties, tai yra šiek tiek ilgiau nei 2009 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją