Pirmadienio vakarą taksi išsikviesti Vilniuje buvo beveik neįmanoma. Kai VMI ir policija atliko kratas daugiau kaip dešimtyje taksi firmų, daugelio jų darbas smarkiai sutriko, trumpaisiais ir stacionariais šių kompanijų numeriais niekas neatsiliepia.

Tuo tarpu tos taksi įmonės, kurių VMI ir policijos reidas nepalietė, neturi pakankamai pajėgumų išaugusiai paklausai patenkinti.

Pavyzdžiui, į sostinės centrą pirmadienio vakarą taksi paprastai atvažiuoja per 5-10 minučių nuo iškvietimo. Tačiau ne šį pirmadienį.

„Skambinau savo pamėgtais trumpaisiais numeriais – arba niekas neatsiliepia, arba pasako, kad neturi mašinų. Susiradau kelis rečiau naudojamus taksi numerius: geriausiu atveju, man pasakė, kad teks laukti mažiausiai pusvalandį“, - savo įspūdžiais apie mėginimą išsikviesti taksi pirmadienio vakarą pasakojo DELFI skaitytoja Eglė.

Kiek laiko tęsis tokie taksi darbo sutrikimai – kol kas nežinoma. DELFI primena, kad VMI su policijos pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą, kurio vienas iš objektų – mokesčių vengimas dideliu mastu. Vilniaus apskrities VMI viršininkas Marius Žemgulis DELFI pirmadienį teigė negalįs atskleisti, kokios apimties afera įtariamos taksi įmonės, tačiau skaičiai esą įspūdingi.

„Tai yra vykdyto ir šiemet vykdomo projekto tęsinys. Dabar yra Policijos departamento pradėtas ikiteisminis tyrimas. (...) Aš galiu tik tiek pasakyti, kad nustatinėjamos milžiniškos nuslėptų mokesčių sumos“, - sakė M. Žemgulis.

Tuo tarpu VMI ir policijos akiratyje atsidūrusių taksi įmonių darbuotojai baiminasi dėl savo ateities, pranešė LNK „Žinios“. Esą maždaug tūkstantis žmonių, jau reginčių save bedarbių gretose, antradienį rengiasi įkurti profesinę sąjungą savo teisių gynimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)