Numatyti darbai keliuose gerokai padidins eismo saugą. Vien sankryžų rekonstrukcija turėtų panaikinti devynias „juodąsias dėmes“, o dešimtyje gyvenviečių, kurias kerta intensyvaus eismo keliai, vietiniai žmonės galės saugiau jaustis naudodamiesi naujais pėsčiųjų ir dviračių takais.

„Dešimt iš penkiolikos tvarkomų sankryžų planuojama rekonstruoti į žiedines. Kitose sankryžose bus įrengtos saugumo salelės pagrindiniame ir šalutiniuose keliuose, ties perėjomis – iškilios greičio mažinimo priemonės“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Pėsčiųjų ir dviračių takai bus įrengiami Alytaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus regionų gyvenvietėse. Pats ilgiausias – 4 km ilgio dviračių takas bus tiesiamas vaizdingose Druskininkų apylinkėse, jis sujungs Druskininkus, Neravų gyvenvietę ir Viečiūnus.

Nauji pėsčiųjų ir dviračių takai leis žmonėms saugiau pasiekti namus, mokyklą, parduotuvę ar autobusų stoteles. Gyvenvietėse susidarys mažiau pavojingų eismo situacijų. Tyrimų duomenimis, kelio ruože, prie kurio nutiesiamas dviračių takas, net 5 kartus sumažėja eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės.

Bendra projekto vertė – 34,3 mln. Lt. Jam suteikiama 28 mln. Lt Europos regioninės plėtros fondo parama. Be ES remiamų projektų, dar 4 mln. Lt pėsčiųjų ir dviračių takams tiesti šiais metais skiriami iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų. Už šias lėšas numatoma papildomai nutiesti apie 10 km dviračių takų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją