Europarlamentaro patarėja Ieva Ziberga agentūrai BNS papasakojo, kad K. Karinšas pateikė Europos Komisijai oficialų užklausimą dėl galimai nesąžiningos airių aviakompanijos „Ryanair“ konkurencijos Rygos oro uoste ir planuojamų veiksmų ginant vartotojų interesus.

K. Karinšas nurodo, kad pagal Europos Parlamento ir Europos Sąjungos Tarybos direktyvą skrydžių bendrovėms galioja tos pačios taisyklės. Europos Parlamento narys nori išsiaiškinti, ar „Ryanair“ neklaidina savo klientų dėl bilietų kainų.

I. Ziberga pridūrė, kad Latvijos vartotojų teisių gynimo centras taipogi kreipėsi į Airijos valdžios institucijas su prašymu išnagrinėti „Ryanair“ veiksmus.

Jau buvo pranešta, kad Latvijos vyriausybė 2011 metų spalio 19 dieną pritarė Susisiekimo ministerijos pasiūlymui nuo 2012 metų sausio 1 dienos keleiviams nustatyti 4,6–4,9 lato (22,8-24,3 lito) mokestį už Rygos oro uoste įgyvendinamas saugumo priemones. „Ryanair“, kitaip nei kitos oro bendrovės, atsisakė įtraukti šią sumą į bilietų kainą, todėl keleiviai turi ją sumokėti atskirai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)