Šiuo metu į Žironos oro uostą du kartus per savaitę skraidinanti „Ryanair“ skrydžius buvo suplanavusi iki spalio 30-osios, tuo tarpu apie nutraukiamus skrydžius į Brėmeną ir Birmingemą Kauno oro uostui kol kas nepranešta. Tiesa, jau dabar nebegalima įsigyti bilietų skrydžiams į šiuos Vokietijos ir Jungtinės Karalystės miestus.

Paskutinis lėktuvas į Birmingemą turėtų pakilti spalio 27-ąją, o į Brėmeną – spalio 30-ąją.

Kauno oro uosto direktorius Arijandas Šliupas teigė kol kas negalįs oficialiai patvirtinti, kad „Ryanair“ mažina skrydžių skaičių.

„Dar taip mes negalime sakyti, nes kol kas tvarkaraštis yra formuojamas, – sakė jis. – Tvarkaraštį gausime liepos pabaigoje arba rugpjūčio pradžioje ir tuomet tiksliai žinosime, kokie skrydžiai bus žiemos sezono metu“.

Pasak A. Šliupo, lėktuvai į Birmingemą kildavo pilni, tuo tarpu kur kas sunkiau pavykdavo užpildyti visas vietas „Ryanair“ skrydžiuose į Brėmeną – gal dėl to, kad aviakompanija neseniai pradėjo skraidyti į šalia Diuseldorfo esantį Vyzo oro uostą.

Nuo lapkričio keičiasi ir kai kurių skrydžių tvarkaraščiai – į Bristolį (Jungtinė Karalystė) bus skraidoma ketvirtadieniais ir sekmadieniais (vietoj pirmadienio), o į Liverpulį – pirmadieniais ir penktadieniais (vietoj trečiadienio ir sekmadienio).

Vietoj šiuo metu esančių dviejų skrydžių į šalia Oslo (Norvegija) esantį Ryge oro uostą „Ryanair“ žada skraidinti tris kartus per savaitę.

Pasikeitimų numatoma ir kaimyninėje Latvijoje – iš Rygos oro uosto 14 krypčių skraidinanti „Ryanair“ nuo lapkričio nebeparduoda bilietų į Ryge, Bristolį ir Tamperę (Suomija).

Šiuo metu „Ryanair“ iš Kauno skraido į 18 krypčių, iš jų – net į tris prie Londono esančius oro uostus.

Gegužę „Ryanair“ Kaune atidarė pirmąją savo bazę Rytų bei Centrinėje Europoje, oro uoste yra laikomi du bendrovės lėktuvai „Boeing“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją