„Tai nuostabios vietos šeimoms, draugams, poroms“, - spaudos konferencijoje Vilniuje apie naujas kryptis sakė Henrike Schimdt, „Ryanair” pardavimų ir rinkodaros skyriaus atstovė. Nuo balandžio vidurio oro bendrovė sumažina skrydžių skaičių iš Vokietijos, dėl šioje valstybėje išaugusių mokesčių.

„Šios kryptis turi galimybę sugrįžti, jei Vokietijos vyriausybė nuspręs sumažinti mokesčius“, - sakė H. Schmidt. Lėktuvai į Frankfurto oro uostą skraidys tris kartus per savaitę vietoje keturių.

„Buvo džiugu matyti Diuseldorfo maršruto vystymąsi ir stebėti tendencijas, kai žmonės atranda galimybes skristi kitaip – susijungti skrydžius ir per šį oro uostą skristi, pavyzdžiui, į Marakešą Afrikoje, kur iš Lietuvos negalima tiesiogiai nuskristi. Bet aš tikiuosi, kad Diuseldorfas dar grįš“, - spaudos konferencijoje sakė ir Arijandas Šliupas, Kauno oro uosto generalinis direktorius.

Anot jo, dar turi būti gerinamas susisiekimas su Kauno oro uostu iš kitų miestų.

„Kokybės ir kainos atžvilgiu dar reikia padirbėti, tačiau mes siekiame gerinti susiekimą tiek Vilniaus, tiek Klaipėdos kryptimi. Sėkmingai vystosi susisiekimas iš Rygos“, - paklaustas, kaip vertina susiekimą su Kauno oro uostu, sakė uosto vadovas. Anot jo, bus gerinamas ir susiekimas tarp oro uosto ir viešbučių. „Mūsų noras, aišku, yra traukinys, bet tai – ilgalaikėje perspektyvoje“, - sakė A. Šliupas.

Iki vasaros vidurio turėtų būti atlikta detali terminalo plėtros poreikio analizė, pagal ją bus žiūrima, ar reikalinga papildoma plėtra, ieškoma finansavimo. A. Šliupas patvirtino, kad vyksta derybos ne tik su ES bendrovėmis dėl skraidymo į oro uostą, tačiau derybų dar nekomentuoja.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ skaičiuoja praėjusiais metais pervežusi 73,5 mln. keleivių iš 160 oro uostų 27 valstybėse, 1200 krypčių. Pačios bendrovės teigimu, jos paslaugos – pigiausiausios Europoje, kada vienas bilietas vidutiniškai kainuoja 34 eurus (117 Lt), kuomet artimiausi konkurentai “easy Jet” mažiausios kainos lenktynėse atsilieka 18 eurų (62 Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją