Leidinyje „Kommersant“ rašoma, kad „Ryanair“ pirmą kartą susidomėjo rusiškais lėktuvais dar 2011 m. pavasarį, o artėjant vasarai susidomėjimas virto komerciniu pasiūlymu. Kol kas nepranešama, kokia sandorio suma ir kada gali būti pasirašyta sutartis. Aviakompanija „Ryanair“ sandorio nekomentuoja.

Birželio 23-os d. „Kommersant“ numeryje rašoma ir apie kitą galimą rusiškos technikos įsigijimo sandorį – amerikiečių kompanija „Delta Airlines“ pateikė įmonei „Graždansky Suchoj lėktuvai“ užklausą dėl 100 lėktuvų „Suchoj Superdžet 100“. Tiesa, analogiškus pasiūlymus gavo ir kitos didžiausios pasaulyje aviatechnikos gamintojos – amerikiečių „Boeing“, europiečių „Airbus“, brazilų „Embraer“ ir kanadiečių „Bombardier“ bei kt.

MS-21 (Magistralinis 21 a. lėktuvas) – naujausias rusų aviakonstruktorių kūrinys. Manoma, kad šis laineris pakeis Tu-154 ir Тu-204. Lėktuvas galės skraidinti nuo 150 iki 230 keleivių iki 5000 kilometrų atstumu.

Šiuo metu dėl MS-21 lėktuvų įsigijimo pasirašyta vienas sutartis – 25 lainerius užsisakė Malaizijos išperkamosios nuomos kompanija „Crecom Burj Berhad“. Be to, JLGK turi kelis preliminarius susitarimus su Rusijos vežėjais, taip pat ir „Aeroflot“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją