Pirmoji - 110 tūkst. eurų (379 tūkst. litų) bauda skirta už apgaulingas itin pigių skrydžių akcijas. Prikišama, kad skelbiama, jog bilietas kainuoja vos 1 eurą ar netgi mažiau, tačiau tokių bilietų nepavyksta aptikti.

Antroji - 220 tūkst. (759 tūkst. litų) bauda - už neskelbiamus papildomus mokesčius, apie kuriuos neperspėjama iš pradžių. Paskui paaiškėja, kad reikia mokėti kreditinės kortelės, aptarnavimo, registracijos mokestį ir kt.

Trečioji - 90 tūkst. eurų (310 tūkst. litų) bauda paskirta už lupikavimą iš klientų brangiai apmokestinant telefono skambučius su „Ryanair”.

Ketvirtoji - 55 tūkst. eurų (190 tūkst. litų) bauda - už proto ribas peržengiančius įkainius už bilieto keitimą. Pavyzdžiui, jei prireikė pakeisti skrydžio datą, tai kainuoja 40-60 eurų (138 litais), jei pavardę - 100-150 eurų. Retai kada tiek kainuoja pats bilietas.

Penktoji - 27,5 tūkst. eurų (94,8 tūkst. litų) bauda airių pečius užgulė dėl nesiskaitymo su klientų kalbos žiniomis. Informaciją „Ryanair” teikdavo tik anglų kalba.

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair” nesutinka su paskirta bauda ir ketina sprendimą skųsti.

Italijos konkurencijos ir rinkos garanto tarnyba nubaudė ne tik „Ryanair”, bet ir kitas pigių skrydžių bendroves. Pavyzdžiui, vengrų „Wizzair” pateikta 55 tūkst. eurų (190 tūkst. litų), o italų „Blu Express” – 75 tūkst. eurų (258 tūkst. litų) bauda.

Iš viso italai nubaudė 7 oro susisiekimo bendroves, kurios bandė nesąžiningai užsidirbti viliodamos mažomis bilietų kainomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją